Hem » Barnskor
 

Barnskor

Handla Barnskor på nätet. ✔ Snabba leveranser och stort sortiment. ✔ Passa på att köpa Barnskor billigt online.

 
Inga förslag för tillfället.
 

Barnskor

Alla föräldrar vet att barn växer snabbt men ändå förvånas man över att skor verkar kunna bli för små under en natt. Skor kan rimligtvis inte krympa, men ändå är det nog den tanken som smyger sig på, när det helt plötsligt en morgon är omöjligt att få ner den lilla foten i skon.

Barnskor är med andra ord något man, som förälder, köper ganska ofta. Men, trots det är det inte ett inköp som är lätt. När man köper skor till sig själv kan man ju utgå från hur skon känns på foten, och man kan enkelt undvika att köpa sko som klämmer eller skaver. Men, hur ska man veta hur skon sitter på barnets fot? För det är ju inte alltid ett barn talar om ifall skon inte känns alldeles bra, i synnerhet inte om det är en sko som faller i smaken utseendemässigt. Barnen är över huvud taget inte alltid så bra på det där med att berätta om hur skon, eller stöveln, känns. Och även om vi känner till skostorleken är det viktigt att tänka på att inte alla fötter passar lika bra i alla skor. Inte ens om du köpt en liknande sko till ett syskon, kan du vara säker på att skon sitter bra på dina andra barn.

Att mäta är den enda möjligheten att veta att man får rätt skor till rätt fot. Barns fötter växer fort, och det finns faktiskt siffror som visar, svart på vitt, hur snabbt de växer. Hos barn på mellan 1 och 2 år växer fötterna 20 mm per år. Mellan 2 och 3 års ålder är tillväxten cirka 15 mm per år, och från 3 år och upp till 11 års ålder växer fötterna i genomsnitt 10 mm om året. Barnens fötter växer hela tiden, men ibland kan foten växa oregelbundet och därför är det viktigt att man mäter både fötter och skor regelbundet. När du mäter måste du också tänka på att det ska finnas en gångmån i skon. En sko som är lika lång som foten är alltså inte lagom stor, utan alldeles för liten för att gå omkring i. när barnet går rör sig foten vanligtvis cirka 5 mm framåt vid varje steg, och denna halva centimeter är alltså det vi kallar gångmån. Denna gångmån ska alltid finnas, i både nya och gamla skor. Så fort du ser att det är mindre än 5 mm kvar i skorna är det alltså dags att byta till en större sko.

De tillväxtsiffror som anges ovan är oftast inte jämnt fördelade över året. En barnfot kan växa 15 mm, ibland till och med mer, under ett halvår. Därför bör man köpa skor som är lite för långa, eftersom de snabbt kommer att växas i. köp gärna skor som är mellan 10 och 15 mm längre än foten så finns både gångmån och tillväxtmån.

Nu har du fått tips som ger dig bra förutsättningar att köpa skor som passar bra på foten. Men, det är naturligtvis inte den enda faktor som gäller när man köper nya barnskor. Man väljer också skotyp efter vad den ska användas till, och dessutom spelar designen också en stor roll. Även om det ska vara praktiska och sköna skor, ska de också gärna vara snygga.

Den första sko man köper till ett barn är en lite speciell sko. Ofta kallar vi dessa skor för lära-gå-skor och de måste ha en speciell utformning för att underlätta för barnet. Skorna ska vara smidiga och sulan ska vara tunn. Helst ska skorna vara av kängmodell så att de ger bra stöd för vristen. Om skon har en stadig bakkappa och en riktig snörning underlättar detta för barnet, eftersom det ger ett bra stöd och en sko som sitter bra.

När barnet lärt sig gå själv behövs det flera par skor, för olika ändamål. Men, oavsett vilken typ av skor du köper är det viktigt att det finns gott om plats så att skorna känns bekväma när barnet går, men också att det finns lite plats att växa i. Ibland kan man tycka att skorna ser väldigt stora ut, eller att de glappar. Det är inte alls ovanligt om man köper skor till barn. Har barnet smala fötter kan även det göra att skorna glappar. Detta kan man oftast avhjälpa genom att lägga i ett par bra sulor från början. När fötterna växt lite kan man ta bort sulan, och skorna räcker då hela säsongen. Om du istället köper skor i en mindre storlek kan du bli tvungen att köpa nya redan samma säsong. Om skorna fortfarande verkar stora, trots sulor, kan det bero på att de är för breda för barnets fötter, och då är det bättre att välja en annan modell som passar just ditt barn bättre. Du ska inte köpa en mindre sko för att den ska passa på foten. Den ska alltid vara minst en centimeter längre än foten, oavsett hur bred den är.

Utbudet av barnskor är stort och varierat, och det finns verkligen skor för alla smaker och alla barn. Det största sortimentet hittar du här, på nätet, där du också har allt samlat på ett ställe. Allt fler handlar på nätet eftersom man har upptäckt alla fördelar med e-handel. För en del är det enda möjligheten för att kunna välja ur ett stort utbud eftersom man inte har så många skoaffärer i sin närhet. För andra är det helt enkelt ett smidigt sätt att köpa skor, oavsett om det handlar om barnskor eller skor för vuxna. Men, en del tvekar inför att köpa skor på nätet, eftersom man inte kan prova och känna hur skorna känns. Men, när det gäller barnskor har man ju detta problem även när man handlar i en fysisk butik, eftersom barnen inte alltid berättar hur de olika skorna känns på foten. Om man då mäter barnets fötter kan man hitta rätt storlek, och få ens ko som sitter bra. Och skulle den trots allt inte passa har man öppet köp och ångerrätt, precis som när man köper i vanliga handeln.